I 1931 skulle der udarbejdes en plan for Ryparken og de tre arkitekfirmaer Poul Baumann, Frederik Wagner, Karl Larsen & Edvard Heiberg fremkom alle med en bebyggelsesplan udformet som stokbebyggelse. Planen der blev vedtaget var den fra Karl Larsen & Edvard Heiberg. De havde opløst de lange stokke i kortere blokke forskudt fra hinanden, hvad der gav længere lysafstand for en del af lejlighederne.
Københavns Kommune havde solgt grunden til en pris á 9 kr. pr m2, på betingelse af en åben og lav bebyggelse. Bebyggelsesgraden er på kun 29 pct. og afstanden mellem blokkene er 26,5 m. Blokkene er lagt parallelt med Lyngbyvejen, med retningen Nord-Syd med en lille drejning nordvest-sydøst, så solen når altanerne allerede kl. 11:30.
Arealet mellem blokkene er udført som uindhegnede græsplæner, adgangsvejene langs husene er 4,5 m brede og i plan med græsset, for at undgå at vejen skal bryde plænernes helhed.
Byggeriet blev påbegyndt i 1932 og varede indtil 1933 hvor de første beboere af Ryparken flyttede ind, det var en blandet forsamling, fordelingen af lejere fordelt på erhverv så således ud: